Fotballcupcakes

I går hadde sosialgruppa på fotballen ordnet med paintball for gutta. Egentlig skulle den vært i våres, men pga covid-19 ble den utsatt. Det er så viktig å gjøre noe sosialt sammen utenfor banen. Det er viktig med teambuilding. Jeg fikk oppgaven med å bake og cupcakes ble et naturlig valg i denne tida vi er inne i nå. Og det falt i smak, det er alltid ekstra hyggelig. Neste gang skal jeg nok lage en sjokoladekrem som har en mindre sjokoladesmak. Vi her hjemme likte den godt, men for mye sjokoladekrem kan bli mektig. (Om man ikke har kaffe da). Så går for en litt lettere sjokoladesmak neste gang. Jeg ønsket den mørke brunfargen på sjokoladekremen da den lignet mest på fargen på draktene våre, samtidig som vi er glade i sjokoladesmaken.

Vi koste oss i sola mens gutta kostes eg med paintball. Det var noen veldig hyggelige timer for oss begge.  Søndagen ble brukt ellers til å forberede uken. Gard gjorde leksene i matte og engelsk. og jeg vasket klær og gjorde andre forberedelser.

Vi har nettopp byttet vinduer i stua og jeg har litt å gjøre etter det. Men jeg må bestemme meg for om ejg skal henge opp de samme gardinene igjen og de samme lysene, eller om jeg skal endre stil i vinduet. Det har i hvert fall blitt veldig fint med nye vinduer i stua og på soverommet.

Nå har vi startet en spennende uke med skole/jobb, fotball og teater. I morgen er det første seriekamp i år, det blir veldig spennende. Jeg håper foreldremøtet er kort, slik at jeg får med meg 2. omgang av kampen.

Ønsker dere en fin uke.

♡ Nicoline

Havrepannekaker med blåbær

I løpet av uka som gikk var jeg i skogen å plukket litt blåbær. Disse brukte jeg i pannekaker som vi spiste til kveldsmat og hadde med på skole/jobb dagen etter. Disse pannekakene er en variant av Funkygine sin pannekaker med blåbær. Jeg brukte vaniljemelk og kardemomme i røra, noe som vi likte veldig godt. Mamma lagde Funkygine sine pannekaker tidligere i sommer da vi skulle på tur til Hadeland Glassverk, og de var så innmari gode. De er perfekt til kveldsmat og skolemat. Jeg hadde nok aldri tenkt på å bruke pannekake istedenfor brød eller knekkebrød om jeg ikke hadde sett hun gjøre det. Dette ble en veldig god og sunn variasjon på kveldsmaten og lunsj.

 

Jeg tok havregryn i blenderen slik at det ble til havremel, før jeg hadde opp i resten av ingrediensene. ( egg, bakepulver, vaniljemelk og kardemomme)

til slutt rørte jeg forsiktig inn blåbærene.

 

Jeg spiste mine med brunost, mens Gard fikk litt sukker på sine etter en stor smoothie. Da pannekakene var med som lunsj spiste han de uten noe på.

 

♡ Nicoline

Selvplukk

Vi har vært på  hos Skauen Gård hvor vi plukket grønnsaker og solsikker.

Der fikk vi plukker det vi selv ønsket, for vår del ble det rødbeter, polkabeter, gule betre, gulrøtter i ulike farger, løk, rødløk , sukkererter og solsikker. Det var så deilig å gå i kveldssola å plukke inn. Mormor var også med oss.
Nicoline

11 år

Og en uke.

Det er allerede en uke siden bursdag og bursdagsfeiring. I år ønsket han ikke barnebursdag, dette pga covid-19.  Han sa først at han skulle invitere hele klassen, men trakk det raskt tilbake da det ble mer smitte igjen.

Bursdagsbarnet ønsket et morgenbad på bursdagen sin.  Vi dro derfor ut på Høysand på morgenen. Det var så deilig, så vi ble der en stund før vi måtte hjem å gjøre ferdig kakene. Vi spiste på Peppes og tok kakene her. Vi avsluttet dagen med et kveldsbad på Høysand.


Denne uka har gått i rekord fart. Den var over på et blunk. Fotballskole på oss begge på mandagen fra  07.30 til 15.30. En litta pause fikk vi før neste trening. Og vipps så var ferien over for min del. Det har vært lange jobbdager etter ferien samt jobb på lørdag både i blomsterbutikken og klargjøring av klasserommet. Nå er vi begge klare for et nytt skoleår.

I morgen er det første skoledag i 6.klasse og første skoledag som 11 åring.

Vi går en meget spennende høst i møte.

Ønsker alle store og små en fin, varm og god skolestart💙

 

Nicoline

En uke igjen

Vi teller ned og nå er det kun en uke igjen til bursdag. tema for bursdagen blir i år også fotball. Dette er et tema som han har de siste årene. I starten var det litt mer varierende fra år til år. Tidligere teamer har vært blant annet Cars, Kaptein Sabeltann, Lego og Big hero six, i tillegg til fotball som det har vært de siste årene. I år tror jeg det kan bli litt likt fjoråret. Så nå prøver jeg å fine måter å gjøre det annerledes på.  Jeg har tenkt å bruke  noe av det samme som i fjor. Han er selvsagt med på å bestemme detaljer underveis. Og det er så koselig at vi kan gjøre dette sammen.

Han har bestemt seg for å kun ha voksenselskap i år pga Covid-19. Han ønsket derfor å vente med barnebursdagen til neste år. Istedenfor barnebursdagen sakl han da få litt penger til det han sparer seg til. Dette har han valgt helt selv og jeg har spurt flere gange rpå om han er helt sikker på dette.Han har valgt å bli hjemme fra selskap før sommeren pga viruset, så  han virker veldig reflektert over dette.

Her er noen bilder fra voksenselskapet i fjor.

Sjokoladekake med sjokoladekrem med marsipanlokk.

Slik ble kakene i fjor:

 

Fotball som jeg laget av marsipan.
“Naken” bløtkake med jordbær og vaniljekrem
Bordpynten

 

Bordkort og servietten. Disse serviettene har jeg tenkt å bruke i år også. De er så fine. 

Vi gleder oss begge til bursdagen hans, men jeg må innrømme at jeg ikke gleder meg like mye som han. Årsaken er så enkel som at da er ferien min over. Ferien har gått så alt for fort. Jeg føler jeg nesten bare har gått å venta på sola og at  jeg ikke er helt klar for full rulle igjen. Samtidig så blir det  koselig å se alle igjen, det gleder jeg meg veldig til.

 

♡ Nicoline

Topptur

Et av høydepunktene i juli var toppturen til Gaustatopppen.

Vi var utrolig heldige med været den dagen, vi hadde planlagt en dato for turen da det var flere dette skulle passe for. Vi hadde slevsagt utsatt turen om været ble for dårlig slik at det ville være uforsvarlig å gå denne turen. Men vi hadde hellet med oss.

Det var en fin og kald juli dag i fjellet. Vakker utsikt som stadig bare bli finere og finere. Det var ganske så folksom i fjellet denne dagen. Det var nok mer trafikk her enn i gågaten her hjemme i Sarpsborg en lørdag.

Vi gikk fra parkeringsplassen på Stavsro. Herfra var det en meget godt markert sti til toppen. Man kunne aldri være i tvil over hvor man skulle.  Vi hadde pakket med oss godt med klær, både for varmere og kaldere vær og regn. Vi hadde rikelig med mat og drikke med oss også, og vi hadde et lite stopp for å få i oss litt mat før den siste biten opp i steinene.Vi hadde pakket med oss alt for mye av både klær, mat og drikke. Men det er mye bedre enn det motsatte.

Her har man en fantastisk utsikt på toppen, hele 1/6 av Norge kan man skimte her.

Da vi ankom toppen og gikk inn på turisthytta for å kjøpe vafler og kaffe ble vi vitner til tv innspilling. Petter Northug var der denne dagen. Det ble gjort opptak til et tvprogram i følge ryktene. Det var litt ekstra stas for G.

Vi hørte ryktene litt lengre nede av forbigående. ” Så du hvem som løp der?”.. Og gjett om jeg bl nysgjerrig da når jeg hørte det like etter at to menn hadde løpt forbi oss og oppover mot toppen. Dette var ikke de eneste som pratet om hvem denne personen som løp forbi var. Og heldigvis passet det seg slik at de sa navnet på personen i det de gikk forbi oss. Så det ante oss at han var der, men det var jo ikke sikkert at det var han eller at han ville være der da vi kom opp. Ganske så gøy å høre at nesten alle man møtte som skulle nedover snakket om hvem det var som løp oppover.

Vi valgte å ta Gaustabanen ned pga kneskaden G fikk i våres. Det å gå ned er tyngre for kneet og når underlaget for det meste bestod av stein tok vi ingen sjangser.  Det var en opplevelse i seg selv å ta Gaustabenen ned igjen. Det var lang kø og vi måtte vente i over to timer på å komme oss ned. Broren min som gikk ned for å hente bilen brukte en time på å gå ned.  Underveis da vi sto i køen ble vi hele tiden fortalt hvor lenge det var igjen til det ble vår tur. Det var ekstremt flinke til å holde oss oppdatert. Det var god stemning, men ekstremt kaldt for min del. Enda jeg hadde på masse klær. Da smakte en kopp kakao ekstremt godt. Det om imponerte meg med Gaustabanen var at de ikke stengte før alle var nede. Da jeg spurt ved ankomst når de stengte sa de 18.00, men at alle som var inne i fjellet og som stod i kø kom seg ned. Vi kom oss ikke på Gaustabanen før like før 20.00, det vil si to timer etter at de egentlig stenger. Det er service på sitt beste. Og ikke nok med det. Vi fikk gratis kaffe og powerade da vi kom ned som kompensasjon på all venting.. Det vi ikke viste var at de også kjørte oss bort til parkeringsplassen på Stavsro. Og siden dette var etter stengetid, gikk ikke den vanlige bussen der. Dermed brukte de bilen de brukte på jobb. Vi ble hentet av lillebroren min som hadde gått ned også. Nettopp for å hente bilen. Alle de hyggelige og blide arbeiderne vi møtte på var med på å gi turopplevelsen en god avslutning. Vi kunne møtt på sure medarbeidere fordi de måtte jobbe flere timer overtid, men nei.

Jeg har lyst til å gå denne turen igjen. Det var en nydelig tur på ale måter.

 

♡ Nicoline

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top