Romjul – tid for ettertanke.

Romjul er en tid for ettertanke og drømmer. Ettertanke om året som går mot slutten og drømmer/mål for det neste året. Vi håper alle at 2021 skal bli et år hvor vi gradvis kan gå tilbake til normalen. Vi må nok smøre oss med litt mer tålmodighet, før vi kan gå tilbake til normalen – om vi kommer dit igjen. Vi må ta med oss det som har fungert bra videre, vi må lære av det vi har opplevd og ta det med oss videre. Om det vil bli helt som før, vet vi ikke. Og kanskje det er bra at det ikke blir som før. Jeg er takknemlig for at jeg bor i Norge. Vi ser tilbake på et år som skiller seg ut på alle området. På godt og vondt. Det er mye godt som vi har opplevd i 2020. For å være ærlig, så trivdes vi godt gjennom nedstengningen av landet. Vi hadde noen fine dager sammen med hjemmeskole/hjemmekontor. Det var krevende og veldig spesielt i starten. Det gjelder å se på alt som er bra ved en situasjon. Hvis man fokuserer på alt som er negativt ved en vanskelig situasjon vil det ikke bli bedre. Selvom dagene ble snudd helt opp ned, og verden levde i frykt og uvisshet, måtte vi se på alt som var bra med den situasjonen vi var i. Vi var heldige som var friske. Og at alle rundt oss har vært friske. Jeg var heldig som kunne fortsette å jobbe hjemmefra, det er jeg takknemlig for. Jeg er takknemlig for den ekstra tiden jeg fikk meg Gard under hjemmeskolen. Verdifull tid. Vi fikk mange fine turer sammen, og sammen med mormor, morfar, tante og onkel. Vi fikk se flere steder av Norge. Både steder i nærområdet og på Vestlandet. Etter hvert fikk vi også en helt spesiell og god ro over oss. Skuldrene ble senket, turene i skog og mark ble fler, maten ble også påvirket av å ha mer tid sammen hjemme. Vi prøvde ut sunnere måter å bake på, nye oppskrifter smoothie, vi plukket masse bær, lagde saft og frøs ned til smoothier gjennom vinteren.

 

Dette året har vært et veldig fint år, til tross for covid-19. Vi tar med oss mange gode minner fra et spesielt år. Vi gleder oss til 2021. Og jeg må innrømmet at akkurat nå føles det trygt med å starte med hjemmeskole over nyttår, jeg krysser fingrene for at det blir forlenget til det er tryggere å samles alle sammen igjen. Vi har ingen å miste, og vi må skåne de som er ekstra utsatte. Vi må bare holde ut litt til, så flere av oss kan oppleve mer sammen. Når det er sagt, så gledes det stort til vi kan dra på fotballkamper, konserter osv igjen  slik det engang var. Inntil vi kan det, må vi fokusere på alt det gode som vi har i livene våre. Jeg gleder meg til å vise dere litt av hva 2020 har gitt oss av gode minner og opplevelser. Jeg er takknemlig for all lærdom og minner jeg har fått i 2020, og som skal bygges videre på i året som kommer.

Vinterglede når julegaven prøves.

I dag fikk Gard prøvd julegaven sin, de nye skia.
Det er fantastisk at etter kun en times kjøretur så  er vi fremme midt i vinterland. De nye fikk sin første tur i lysløypa fra Frognerseteren. Vakkert vinterlandskap, selvom utsikten uteble i dag.
Nå er det på høy tid å forberede morgendagen.

Frognerseteren
Frognerseteren

Litt snø og verden ser helt annerledes ut. Jeg skulle ønske vi fikk hvite vintere her også. Det blir mye lysere og koseligere ute, men først og fremst: all aktivitet og glede barna (og voksne) kan ha med snøen!

Nyttårsdessert

Året er inne i sin nest siste dag. Det blir en nyttårsaften utenom det vanlige i år, som alt annet dette året. Vi får besøk og jeg skal nå finne en dessert til årets siste dag. Jeg tenkte aller først at jeg skulle lage sjokolademousse, men det har jeg lagd flere ganger til nyttårsaften. Så det hadde jo vært spennende å prøvde noe nytt. Fordelen med sjokolademousse er at jeg vet den er god. Og at jeg får den til. Sjokolademousse er jo en klassiker og den er lett å pynte.
Hvilken dessert skal du lage?

Sjokolademousse

Sjokolademousse

 

Julestemning

Vi pleier å dra på Jul i Liseberg, jul i vinterland og en tur på Hadeland Glassverk til jul. Noe som bidrar til julestemning og som er gode gamle tradisjoner. Disse tingene har vi selvsagt ikke fått gjort i år. Og derfor var det ekstra koselig å komme inn til Oslo fashion outlet i ettermiddag.
Jeg fikk et gavekort derfra til jul, så derfor ble det en tur inn dit. Gard kom seirende ut av besøket med ny genser, skjorte og t-skjorte. Jeg fikk også kjøpt meg noe for gavekortet.

Oslo fashion outlet

Oslo fashion outletOslo fashion outlet
Selvom det regnet i ettermiddag, var det en del mer snø i Vestby enn hva vi har her.

 

 

Fra den gang da….

…Vi kunne reise.

 

Jeg tenkte å ta et lite tilbakeblikk på året som er ferd med å gli over til ett nytt år. Før det, tenkte jeg å ta et lite tilbakeblikk fra desember 2016. Fra en reise til USA. Det var så mange fine inntrykk og jeg har lengtet tilbake til Florida siden jeg dro derfra.  Det å reise i desember er egentlig ganske så koselig, få se hvordan andre pynter til jul. Jeg elsker advent og juletiden, og det å få se pyntede gater, palmer, sentere, hotell og båter var fantastisk.

Key West

Jeg var i Sunrise, Miami og Key West. Det var stas å ta julegavehandelen på Sawgrass Mills i Sunrise.

Sawgrass Miller
Sawgrass Miller

Noen bilder fra Key West i førjulstida:

Key West
Hotellet vi bodde på, Southernmost beach resort.

Florida

Key Wesr

Key West

Key West

Key West
Juletre på brygga i Key West.
Miami Beach
Miami Beach.

En uke i Florida som badet i sol ga julestemning i stor grad og ikke minst lysten til å reise tilbake til Key West! Fantastisk å reise, jeg gleder meg til vi igjen kan reise.

 

 

Høgnipa

Høgnipa har blitt en favoritt det siste året. Vi har gått tur dit flere ganger, og flere blir det. Det er et  fantastisk vakkert sted når du kommer frem til tjernet, Høgnipetjern. Der har vi satt oss ned for å spise!

I området rundt Høgnipa er det gjort funn av boplasser fra steinalderen.

HøgnipaHøgnipa Høgnipa Høgnipa HøgnipaVi kjører til Børtevann og går derfra. Vi parkerer på parkeringsplassen til venstre like før broen over til Cafeen! Vi har brukt ca 40 min fra parkeringa og til tårnet. Det er fine stier å gå, men det er partier med mye vann. Så gode og vanntette sko er lurt.

Vegetarisk juletrepizza

Vegetarisk juletrepizza med pommes frites og bearnaise.  Pommes frites og bearnaise  etter G sitt ønske. Det smakte mye bedre enn hva det ser ut. I det vi lagde bearnaisesausen sier han: “Mamma, den skulle vært grønn”. Da var det bare til å lete i skapet etter konditorfarge for å prøve det ut. Vi hadde linser, mais, løk, paprika og ost på pizzaen utenom toppingen. Det ble en hit.

Juletrepizza, vegetarisk

Vegetarpizza

Vegetarpizza

Julecupcakes

Ved flere annledninger har jeg bakt disse cupcakene, med stor suksess. Første gang jeg lagde disse var til julekonserten i barnehagen. Etter det har jeg laget de julekonsert med kulturskolen, juleavslutning med skolen, juleavslutning i barnehagen til mamma og til oss. Det er sjokolademuffins med smørkrem. Jeg har brukt ulik grønnfarge og strøssel som pynt. Marsipanstjernen er dyppet i spiselig gullglitter. For å få en mørkere grønnfarge på smørkremen har jeg brukt litt kakao i smørkremen også.

Juletrecupcakes

Marsipanstjerner

Marsipanstjernene er kun dyppet i spiselig gullglitter.Jeg har ikke brukt spiselig lim eller farget marsipanen. Disse cupcakene ble revet bort fra kakebordet. De er kjemp lette å lage. Og jeg kan garantere deg at disse blir lagt merke til.  For enkelte kan det bli litt mye smørkrem, da kan det være lurt å lage juletreet litt mindre eller bruke et jordbær inni. Sett jordbæret på cupcakebunnen også smørkrem rundt. Jeg har heller lært meg til å bruke litt mindre smørkrem på. I starten skulle jeg dekke hele bunnen med smørkrem, det gjør jeg ikke alltid nå. prøv deg frem med ulike teknikker å påføre smørkremen på.

juletremuffins

På bilde over er det de aller første juletre cupcakesene jeg lagde.

Juletre cupcakes
Cupcakes til juleavslutningen i fjor. Her har jeg prøvd ut spiselig glitter i gull, sølv og rosa/rød.

cupcakes snømann og juletre

Det som er så fint med cupcakes er at det er uendelig mange måter  å pynte de på. Jeg har jeg brukt melis og marsipan. Øyne og munn er tegnet på med tusj som selvsagt kan spises.

 

 

2. juledag

Vi startet dagen med å lage ferdig julefrokosten.Vi har som tradisjon at vi spiser julefrokost her 1.juledag i pysj. Men i år var det meldt så fint vær på 1. juledag, at vi byttet dag slik at vi kunne gå en tur i solskinn istedenfor. Vi kjøpte en sånn stygg juledress til onkel til jul, og G fikk lik. Derfor ble det da dress og ikke pysj på de to i år. Men de hadde kledelige og like juledresser istede.

Julefrokost

Julefrokost

 

 

På ettermiddagen var vi hos mine foreldre på middag. Julemiddag. Jeg fikk vegisterkaker, det er noe av det beste jeg vet til julemiddagen.Julemiddag

 

Vegetarmiddag

Til dessert fikk vi Dronning Maud. Det var en veldig god dessert som jeg har lyst til å lage selv engang. Det var noe annet enn de vanlige dessertene.

Dronning Maud

Bestikkjulesokken strikket jeg for noen år siden til mamma. Jeg må nesten ta å strikke noen til meg selv også, men først har jeg noen prosjekter å gjøre ferdig. I dag har vi en kosedag med masse film. Vi har sett på Olsenbanden, som er en tradisjon i jula og vi har startet å  se på Harry Potter, vi skal nå se ferdig film 2.Så får vi se om vi starter på film nr 3.

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top