Søndagstur på Hvaler

i dag tok vi en tur til vakre Hvaler. Vi gikk deler av kyststien. Deler av den var i et utrolig fantastisk landskap. Forsåvidt var hele turen fin, men delene av kyststien som var langs havet var absolutt finest.  Vi gikk en rundttur fra Skjærhalden. Det er så godt at vi går lysere tider i møte. Vi nyter vinteren, mens vi venter på våren. Vi kjente på vårstemningen i dag da vi fant gåsunger. Det var ganske spesielt, for enkelte steder var det vinterfølelse, mens andre steder fikk vi skikkelig vårfølelse. Bare ta en titt på bildene under. Alle er tatt i dag fra samme  gåtur.

Fra midnatt er det de strengeste tiltakene som gjelder her, og vi kan da ikke reise over kommunegrensene. Så fremover skal vi kose oss i naturen i her, det er mange fine turer her også, men jeg trekkes mot havet og hvaler er bare helt fantastisk. Samtidig så er det litt fint å gå på turer på ulike steder også. Se nye steder, så kanskje vi finner en ny favoritt. Vi har gått mange fine turer her det siste året.

Jeg kjenner at jeg skulle ønske det ble hjemmeskole i en periode for alle. Halden har stengt skolene både mandag og tirsdag, hvor elevene ei heller får hjemmeundervisning. Tenk om det kunne vært helt stengt i en periode, så kan vi kanskje leve litt mer normalt til sommeren. Utenlandsferier lar seg nok vente, vi satser ikke på å kunne reise før neste år, og det er helt greit egentlig. Muligheten til normale dager på jobb og det å kunne ha besøk  er noe av det som gledes mest til. Men aller mest gleder jeg meg til fotballkamper igjen. Se Gard spille kamp står øverst på liste av det jeg gleder meg aller mest til.

Det håpes om at Sarpsborg følger etter Halden. Vi krysser fingrene.

 

Vegetarisk tacosalat i skål

Taco er og blir en favoritt her i huset. Vi har lagd tacopai tidligere som ble en suksess. Denne gangen kom jeg over et innlegg på Instagram som Bama hadde lagt ut. Det så delikat og godt ut og ikke minst enkelt å lage. Derfor ble det lørdagsmaten til Hver gang vi møtes.

Jeg fulgte oppskriften til Bama når det gjaldt hvordan jeg skulle varme lompen for å få den som en skål. Lompen ble sprø og kjempe god. Skal man imponere med Tacoen, er dette en kjempe fin variasjon å servere på.

Vegetarisk tacosalat

Jeg bruker linser i stede for kjøtt. Det synes vi er kjempe godt. Hjemmelaget guacamole og hvitløksdressing hever tacoen, etter min mening. I tillegg til at guacamole er super sunt, så vi får i oss mer næring og det riktige fettet.

Dagens tur til Isebakketjern og Feltspat gruva

I dag tok vi turen til Isebakketjern og Feltspat gruva. Vi parkerte i Råde helt i grensa til Sarpsborg, vi kom derfor frøst til Feltspat gruva før vi kom til Isebakketjern. Det var en fin tur i nydelig solskinn. Det var nesten ikke til å tro at det faktisk var januar, da vi satt i sola og koste oss med ferske hjemmebakte boller og kakao. Mamma hadde ikke fått bollene helt avkjølt før vi dro av gårde på dagens tur.

Vi fant stien ganske raskt da vi kom inn i skogen. Vi gikk helt i skogkanten inntil en hage de første meterne, før en bred og fin sti kom til syne. Det var veldig glatt, så vi måtte gå forsiktig og gå noen små omveier slik at vi kom utenom stien. Vi brukte kartet i tillegg til å finne frem. Gi gikk 5.km frem og tilbake.

Isebakketjern

Skogstur

Feltspatgruva

Vinterens siste?

I kveld tente vi lysene i de tre islyktene. Og når jeg var ferdig med å måkte, ble det laget en snølykt også. Så koselig og stemningsfullt. Jeg er glad for at vi fikk noen dager med snø, jeg skulle ønske vi hadde snøen mye lengre. Vi har kost oss i akebakken og i skiløypa. Gard har overrasket og imponert med å måke mens jeg har vært på jobb. Han har gjort det når oppgavene fra hjemmeskolen var levert. I dag snødde det såpass mye etter at han måkte, så jeg tok siste runden. Jeg er heldig som har han. Han hadde måket gårdsplassen helt perfekt!

Snølykt og islykter

Jeg gleder meg til våren, lysere kvelder, kjenne sola varme litt mer og ikke minst blomstene. Når det er sagt så er jeg glad i hvit vinter. Og det å se hva snøen gjør med oss, både store og små. Gleden av snøen og aktivitetene den gir mulighet for er stor for mange.

 

Maling i snøen

Vi har benyttes oss av snøen i de fagene vi kan, til elevenes store begeistring. Oppgaven i kunst og håndverk ble derfor å male på snø. Jeg har tidligere gjort dette med sønnen min, da malte vi på en snøborg. Vi brukte den gangen konditorfarge til å male med.

Jeg kom over på et nettsted at andre lærere hadde gjort denne oppgaven, hvor de brukte vanlig vannmaling. Det ble mange fine malerier, logoer og tekst i snøen. De var så flinke.
jeg måtte prøve meg litt frem jeg også, og sammen med en elev malte vi dette:

Maling i snøen

Hjemmelaget italiensk pizza

Etter en fantastisk skitur i Trøsken i går, ble vi vartet opp med hjemmelaget italiensk pizza til kampen av mamma. Fantastisk god pizza som ble stekt på steinplate. Vi hadde virkelig trua på seier til Solskjær, de hadde flest sjangser, men fikk aldri ballen i nettet. Vi gleder oss til neste kamp. Det er litt gøy at det er såpass jevnt, samtidig som det er litt skummel. Alt kan skje, og vi håper United tar førsteplassen til slutt!
Hjemmelaget Italiensk pizza

 

 

Skitur i Trøsken

Solbyen fortsetter å levere, for en vinterhelg det har vært. I dag var sola litt fraværende, men hva gjorde vel det. Vi fikk en fantastisk skitur fra Harehjellen. Det er fantastiske løyper Trøsken. Trøsken IL har gjort en fantastisk jobb. Vi gikk litt over en mil på ski, det vil vi nok merke i morgen. Jeg er mektig imponert over Gard. Han har øvd på skøyteteknikk i dag, og han får det bedre og bedre til. Jeg glemte å starte appen som måler distansen, så vi bestemte oss for å ta noen ekstra runder i lysløpa slik at vi bikka 10 km på rundkeeper. Så vi vet at vi har gått lengre enn hva appen sier. Uansett så nådde vi målet på en mil.

Det er så innmari deilig å gå på ski i vakre omgivelser. Jeg håper av hele mitt hjerte at vi kan få en skitur til i Trøsken før sesongen er over.

 

Børtevannet rundt

Dagens tur gikk  rundt Børtevannet i vakker vinterdekket natur. Fantastisk vakkert med snødekte trær. Det var en tur på 8,5km. Det var 10 kuldegrader, sol og vindstille. Helt  fantastisk. Det var ganske så dårlig merket, men vi gikk en del på grusvei/bilvei. Det var litt nedtur, men fordi det var et så vakkert snødekket landskap så gikk det fint. Hadde jeg gått der uten snøen som gjorde turen så utrolig vakker, så hadde jeg nok blitt litt skuffet. Vi går slik at vi ser Børtevannet til en hver tid. Etter at jeg så på kartet så ante dette meg, at vi ikke gikk langs Børtevannet. Vi fikk ikke sett like mye vann som når vi går Tvetervannet rundt eller går til Krysstjern eller Tøffeltangen.  Jeg har hatt lyst til å gå denne runden lenge, så det var fint å gå der i dag. Denne turen er perfekt om man skal gå/jogge/løpe en tur for treningens del. Om man skal gå på en kosetur eller for å se litt skog og vann i skjønn forening, er ikke dette mitt første valg. Det er fordi vi går såpass mye på grus/bilvei. Samtidig så gjør det at dette er en lett runde å gå. Det var ikke mange vi møtte på, og det var så deilig med stillhet. Det var et stort pluss.

Børtevannet rundt

Børtevannet rundt
Rødssagfossen

Alt i alt var det en fantastisk tur, jeg håper kulda blir i noen uker til slik at vi kan få flere fine turer i snødekket landskap.

Kveldstur i akebakken

AkekveldI kveld ble det en ny tur i akebakken. Det var gøy å teste ut akematten i Fjelldalbakken. Vi var heldige å fikk kjøpt denne i dag, det var ikke mange igjen. Det er en fantastisk akebakke, men jeg syns at det er litt lite system der. Det er mange som aker der, noe som er fantastisk. Men: Det er mange som går opp midt i bakken,  og det akes fra flere steder, uten et eneste system på hvem sin tur det er. Jeg tenker først og fremst på sikkerheten, for det bare akes, uten å ta så mye hensyn til andre. Det kan fort skje ulykker når man ikke tar hensyn til hvor de andre er i akebakken.

Lys i mørketida

Vi har laget islykter som vi pynter opp gårdsplassen med. Det er så koselig. Jeg håper kulda holder seg noen uker til, før vi kan ønske våren velkommen, Vi har laget islykter i ballonger og i islyktform. Vi har brukt nellik og eucalyptus i den ene lykten, blomster som jeg brukte til bordpynt på nyttårsaften. Den andre islykten har rosa tulipaner i seg, den tredje islykten laget i form brukte vi blå konditorfarge i. Vi kan så vidt skimte det.

Islykt

Islykt

Islykt med tulipaner

Islykter

Islykt laget av ballong

Små hverdagsgleder som disse, det er viktig å telle alle hverdagsgleder.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top