Palmesøndag

Palmesøndag og de første hvitveisene.

 

Vi startet dagen med å male på påskeegg. Det ble et grønt og fint påskeegg med glitter. Det skal fylles med smågodt til påskeaften.

 

I dag har vi vært en tur ute i parken for å leke og for å se etter hvitveis. Etter den vinteren vi har hatt i år, var jeg ikke sikker på om jeg ville finne noe hvitveis. Men jeg var heldig å fant noen få. Det er glede det. Å finne de første blomstene. Jeg elsker å gå turer hvor jeg plukker blomster så jeg gleder meg til tiden vi står foran nå. Maikvelder som blir brukt til å plukke blomster er definitivt en stor favoritt. Jeg er for så vidt like glad i alle blomstene som kommer på rekke og rad nå. Jeg har funnet både blåveis og hvitveis, men selvsagt ikke mange ennå. Så det gledes til vi får en hel bukett med inn for å pynte opp med.

Det var deilig å få en tur ut i sola før regnet kom.

Sjokoladecupcake til påske?

Sjokoladecupcake med egg fra Anthon Berg. De er enkle å bake, enkel å pynte og de smaker veldig godt.

Det er egentlig bare til å bruke din favoritt oppskrift på cupcake og smørkrem eller sjokoladekrem. Kremen formes som et reir. Jeg hadde ikke så god tid da jeg skulle lage disse, så derfor ble de slik. Jeg har brukt cacas sin oppskrift på muffins og smørkrem.

 

Rundstykker til påske

I påsken har de fleste av oss litt ekstra tid. Litt ekstra tid til lange frokoster eller lunsjer. Vi har i alle år koke egg med ulike farger på i påsken, men for ett par år siden lagde vi de med en vri. Jeg farget eggene og mamma lagde rundstykkene som så ut som et reir.  Jeg syns de her var super søte og det er stas for både barn og voksne. Eggene er kokt så du får spiselige eggeglass på denne måten. Delikate påskerundstykker.

Jeg liker spesielt godt å dekke et fint bord. Gjøre det koselig og pent.  Blomster er noe av det aller fineste jeg vet om. Hva er vel finere enn blomster?

Den perfekte påskekaken til barna

Sjokoladekake slår sjeldent feil hos de yngste. Denne kaken er lett å lage og ikke minst god. Jeg er veldig glad i marsipan, så jeg har trekt kaken med marsipan. Marsipan brukes også fordi jeg syns resultatet blir fint, men man kan selvsagt bruke smørkrem i ulike farger. Jeg har hatt med to av disse kakene på jobben til elevene. Det er veldig lett å ta av marsipanen for de som ikke liker det.

 

Dette er den første påskeeggkaken jeg lagde, og den jeg ble mest fornøyd med. Fargekombinasjonene og fasongen på denne likte jeg best.

 

Jeg bruker cacas sin oppskrift på sjokoladekaken.

Marsipnanen har jeg farget i ulike farger med fargene fra Wilton.

 

 

Påskeferie

Påskeferie.

I år som i fjor er påsken annerledes. Og i år så er den litt mer strengere i forhold til tiltakene. I år er det mye mer smitte i Sarpsborg enn hva det var i fjor på disse tider. Jeg håper bare vi slipper karantene, så langt ser det lovende ut. Påskefjellet må uansett vente. Skiføret vi hadde påsken 2019 var helt fantastisk og jeg gleder meg til påske på fjellet senere!

Vi har gledes oss til påsken, og jeg føler en trygghet ved å ha ferie akkurat nå når smittetallene er så høye. Heldigvis har de sunket noe, og jeg håper de synker ytterligere skolen begynner igjen.  Vi har en del påsketradisjoner som vi i år også skal gjennomføre. Vi elsker tradisjoner. Gard er ikke hjemme på påskeaften i år, så i år blir påskekosen startet ekstra tidlig. Jeg startet ekstra tidlig med å pynte til påske i år også. Det har jeg tenkt til å vise mer av senere. Jeg håper finværet kommer litt før det værmeldingen melder.

Påskestrikk

Påskegenseren jeg strikket i fjor, heldigvis passet Gard sin i år også. Bildet er fra helgens tur på Kråkerøy.

Jeg er sikker på at denne påsken blir bra.

Snart i mål

Snart i mål, endelig. Det tar noen ganger mye lengre tid enn man tenker. Det er tilfelle med denne genseren. Nå skal den bli helt ferdig. Jeg har ikke hatt så mye tid til å strikke i det siste, samtidig som motivasjonen har vært litt fraværende. Jeg har bestemt meg for at den skal være ferdig i løpet av påsken. Det er kun noen få omganger igjen på den ene armen, samt å sy sammen genseren.

 

Se på de fantastiske rosene her, er ikke de vakre? Det er gøy med noe som er litt spesielt og som skiller seg litt ut.

Vårtegn

Årets vakreste vårtegn fant vi i dag. Blåveisen er mitt vakreste vårtegn. I år har vi hatt en flott vinter, og sa lot våren vente på seg litt lengre enn i fjor.

Blåveis

Turer i naturen

Det var deilig med en tur igjen i dag. Og ikke minst finne blåveis. Vi har i kveld måtte omstille oss, da melding om hjemmeskole for Gard kom i kveld. Slik er det i disse tider. Da blir det å stå opp litt tidligere enn planlagt for å gjøre flest mulig oppgaver med han før jeg må dra på jobb. Jeg kjenner virkelig på at jeg skulle ønske de stengte skolene også, slik at alle fikk hjemmeskole, samt minske muligheten for smitte.

 

 

Tur til Blåsopp

Om lørdagen var vi i Fredrikstad for å gå tur, nærmere bestemt på Slevik. Selve turen var ikke lang, den var på overkant av en kilometer en vei. Så det var mest for å se utsikten denne gangen. Et fantastisk fint sted å gå til, og da heller ikke så langt så den passer for alle. Det er noe oppoverbakker til Blåsopp. Terrenget var fint og det var godt merket.

Blåsopp

Det var utrolig vakkert å se solnengangen herfra.

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top