Lørdagstur til Linnekleppen

Lørdagsturen denne gangen gikk til Linnekleppen. Det var en fin tur og det var veldig godt merket hvor vi skulle gå. Fine stier å gå på var det også. Her er det noen som har lagt ned en innsats for at vi som ønsker å gå tur der skal ha gode forhold å gå . Linnekleppen er Østfolds høyeste punkt, så da sier det seg selv at det er en del bakker å gå i. Turen til ble litt lengre enn turen hjem. Det var solskinn da vi kom frem, det var deilig å kjenne sola varme. Men det varte ikke så alt for lenge. Vi hadde så vidt rukket å spise matpakken, drukket kakao før det skyet over. Det ble fort kaldt da sola forsvant. Det var til og med SNØ i lufta. Noen å snøkrystaller dalte ned.

 

 

 

 

 

♡ Nicoline

Kake challenge

G har sett på noen barn som lager kake på youtube. De har et lykkehjul hvor ingrediensene står på. De spinner hjulet og ingrediensen på feltet der hvor pilen stanser skal være med i kaken. Dette ville han teste ut. Og i disse tider er det en fin tid til å prøve noe nytt. Jeg la en liten føring på hva slags ingredienser vi tok med. Resultatet ble faktisk ikke så galt.

Her ser du det lille kakeeksperimentet i bilder:

Resultatet så slik ut. Han pyntet kaken helt på egenhånd.

 

 

Ønsker dere en fin ettermiddag.

♡Nicoline

Lørdagstur til Høgnipa

I går gikk vi tur til Høgnipa. Og vi fant frem.

Vi prøvde først å gå den turen på fredags ettermiddag, men vi snudde etter en stund. Det var kjempe dårlig merket og det virket umulig å vite hvilken vei vi skulle når det var veivalg. Det begynte å bli sent på ettermiddagen, så vi valgte å snu med tanke på mørket. Derfor prøvde vi igjen på lørdagen. Vi holdt på å snu denne gangen også, men heldigvis gjorde vi det ikke denne gangen. Det viste seg at vi bare en liten stigning unna målet. Jeg hadde trodd det skulle vært bedre merket dit. Da vi kom fremt il tårnet var det merket med oransje klasser i trærne i en annen retning enn den vi kom. Jeg vet vi kan gå ulike veier dit, så noen har vært flinke til å merke en vei dit. Men fra parkeringsplassen ved Børtevannet var ikke så godt merket. Det er et fantastisk sted, og en fin tur.

 

♡ Nicoline

Fyrstekake til helga

Om fredagen lagt jeg fyrstekake til helgen. Fyrstekake er en favoritt her i huset. Vi har en challenges her hjemme som har pågått i noen uker allerede. Det er  null godteri frem til påske. ingen sjokolade eller annet smågodt. Kake eller gjærbakst er innafor, men det vil likevel ikke si at det kan spises hver dag. Da vi fikk beskjed om at skolene skulle stenge ble G veldig bekymret og stressa. Derfor kjøpte jeg inn så vi kunne bake en av hans favoritter. Men i løpet av uka bakte jeg en annen sjokoladekake og havrekjeks som var et sunnere alternativ. Den sjokoladekaken var super god, så den skal vi bake igjen. Men da fredagen kom, ble det fyrstekake som stod på planen. Den satt vi igjen hos mormor og morfar. Og nå vurderes det  om vi skal bake en sjokoladekake.

Fyrstekake er kjempeenkelt å lage, en veldig takknemlig kake å lage.

 

 

 

♡ Nicoline

Skogstur

I ettermiddag etter hjemmeundervisning og hjemmekontor tok vi en tur i skogen. Det var veldig deilig å komme seg litt ut i det fine været. Vi fant blåveis i skogen, det er en fantastisk årstid vi er inne i. Jeg gleder meg til flere turer i skogen for å se/ plukke sesongens blomster. Våren har alltid vært en favoritt hos meg. Når naturen våkner til liv etter en lang vinterdvale. Det er nydelig!

I tillegg til blåveis fant Gard trollet i skogen. Kan dere se det på et av bildene?

♡ Nicoline

Pannekaker til lunsj

I dag ble det pannekaker til lunsj.

Pannekaker med banan, havregryn, speltmel, egg og kokosmelk.

Super enkelt å lage og de blir godt tatt i mot. Vi tester ut ulike typer pannekaker. i dag var det med banan, tidligere har vi brukt spinat eller rødbeter i. Det har også vært veldig vellykket.

Toppet pannekakene med litt lønnesirup, yoghurt, blåbær, bringebær, appelsin, kokos og chiafrø.

♡ Nicoline

Sjokoladekake med havregryn og svarte bønner

Ja, du leste riktig. Jeg søkte litt rundt etter en ny oppskrift å prøve ut. Jeg så etter en litt sunnere sjokoladekake og fant denne.

Den er uten hvetemel, men med svarte bønner og havregryn. Jeg fant oppskriften på sprudlende sunn sin hjemmeside. Hun har mange gode oppskrifter som vi bruker. I ettermiddag prøvde vi altså sjokoladekaken. Den var super god. Gard elsket den. Sjokoladekaken var veldig saftig og utrolig god på smak. Vi kommer garantert til å lage denne igjen. Og når kaken ikke er av den mest usunne typen, er det lov å lage kake litt oftere.  I ettermiddag ble det kake og hangman på oss, hvor jeg tapte stort. Han hadde flere tyske fotballag og jeg var helt blank. Kaken var forøvrig veldig enkel å lage, jeg hadde nesten alle ingrediensene i blenderen, tilsatte litt grovhakket kokesjokolade i røren før jeg la den over i en brødform. Enklere blir det ikke. Resten av platen med kokesjokolade ble smeltet og brukt som glasur. Gard pyntet med strøssel.

 

 

 

♡ Nicoline

Velkommen

Velkommen til min blogg.

 

Jeg har lenge vurdert å skrive her, men det har ikke blitt til at jeg har gjort det. Jeg har gått noen runder med meg selv og bestemt meg for å gi det et forsøk.

Jeg er utdannet og jobber som adjunkt. Jeg har en sønn på 10 år, han elsker fotball. Så det er mye fotball i fokus her. Nå nylig har han også begynt på musikalteater, noe som gleder mitt hjerte. Vi var på audition i februar og kom begge med i “Olav den heldige”. Nå håper vi bare at dette blir noe av, men vi forstår også alvoret i situasjonen vi er i om dette blir avlyst. G skal spille Magnus, Olavs sønn og jeg skal være med i ensemblet. Vi har gleda oss veldig til denne sommeren pga av dette. Nå får vi se hvordan utviklingen blir de neste ukene. Det er mulig sommerens eventyr blir avlyst.

Det er en helt spesiell hverdag for oss alle. Jeg har hjemmekontor og G har hjemmeundervisning. Jeg har laget en detaljert timeplan for uken. Det må til, vi må ha struktur på dagene samtidig som forutsigbarhet er viktig for G.  Denne dugnaden er livsviktig for enkelte at vi gjennomfører. Vi er med og gjør det beste ut av den.

Gi barna ekstra med omsorg, forståelse og kjærlighet i en spesiell tid. Dette er en ukjent situasjon for oss, og ingen vet helt hvordan dette vil utvikle seg.

Vi har nettopp fulgt tegnekurset til detektivbyrå nr. 2. Det var spennende og vi er klare igjen i morgen for å lære hvordan man tegner Oliver.

G er nesten ferdig med dagens oppgaver fra skolen. To oppgaver gjenstår. Løpe og multi smart øving. Vi har gjentatte ganger prøvde å gjøre oppgavene på multi smart øving, men vi er ikke de eneste som skal jobbe der nå. Så vi prøver igjen litt senere i dag.

 

♡Nicoline

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top