Brattestø

Det er så mange fine steder langs kyststien. Denne gangen gikk vi også på Hvaler, men denne turen var på Asmaløy. Det er vakker natur og vi satt oss litt ned på fjellet hvor i hørte havet som slo mot land og vi kjente sola varme. Det er deilig det. Og avslappende. Vi hadde ikke tatt med så mye av mat og drikke, for vi skulle bare gå en liten tur. Turen ble på 5.km. Vi angret på at vi ikke hadde tatt med sitteunderlag og litt mat og drikke når det var så fantastisk vær. Skulle tatt med strikketøyet også! Gard koste seg med å ta bilder og og filme vannet som rant nedover. Det er gøy å se han prøve på ulike måter å ta bilder på. Han har god tålmodighet, så vi sto lenge for at han skulle få bildene slik han ønsket. På det ene stedet satt vi oss ned litt og nøt sola, mens han hold på med foto.

Fantastisk tur – fin runde å gå i varierende terreng. Jeg skal helt klart gå her igjen om noen uker når blåveisen blomstrer. Vi fant mange blader og noen knupper, så den er rett rundt hjørnet.

Baking som vinterferieaktivitet

I løpet av ferien har Gard bakt boller med sjokolade og noen skolebrød med sjokolade. Han fikk kun litt veiledning underveis. Super flink var han. Jeg lagde kun to skolebrød, og han tok seg av resten. Resultatet ble ganske så bra. Det var godt med et skolebrød til kaffen den dagen. Og vi fikk litt i fryseren slik at vi har litt til kaffekos en annen dag, eller til tur.

hjemmebakt skolebrød med sjokolade

Sjokoladeboller

Han fikk store og fine boller, og ikke minst: veldig gode.

Over for denne gang.

Da var en uke mer ferie/ avspasering over, allerede. Uken gikk som vanlig raskt unna. Og mot slutten av uken kom endelig sola frem også. Vi har kost oss med å ha god tid, et møte hadde jeg i løpet av denne uken, men var fast bestemt på at denne uken skulle være i G sitt favør. Vi prøvde oss på tur til Høgnipa, men vi fant etter hvert ut at vi måtte snu. Det var rett og slett for mye is. Enkelte partier bestod av ren is, men vi kom oss forbi, men vi oppdaget da at det var mye is på veien videre også.

Mye vann og mye is på veien. Vi snudde derfor etter en liten stund, vi endte opp med å tenne et lite bål på stranda på Børtevannet  slik at vi fikk varmet pølsene. Det ble en fin tur likevel.

Vi gleder oss til å gå til Høgnipa om noen uker, når det er tryggere å gå.

Buerbekken:

#Lesevake

Gard hadde lesevake på skolen og da det ble spurt om noen kunne bake, sendte jeg melding med det samme. Selvsagt kunne jeg bidra. Det har vært en hektisk uke. Og med litt sykdom inne i bildet også. Eller forkjølelse og hoste, noe som gjorde sitt til at G måtte være en dag hjemme. Det har vært en uke med flere møter på jobb, temakveld, fotballtreninger og FAUmøte. Så uka gikk unna i rekord fart. Vi er så klare for en uke med fri. Avspasering for min del og ferie for Gard.

Jeg hadde 25 minuter på meg da jeg kom hjem fra jobb til Gard skulle være på skolen igjen. smørkremen var ikke engang laget, så det ble en stressende kakepynting, men vi rakk det.

Sjokoladekake til lesevake:

Lesevake

Slik ble mitt bidrag til lesevaken. De hadde da fri på fredagen også, så Gard tjuvstarta ferien. Det er gøy å bidra når jeg ser hva det betyr for Gard.

Morsdag, fastelaven og valentine.

I år falt alt på en dag. Og butikkene her var stengt, så i år ble det ikke fokus på morsdagen her, på samme måte som tidligere. Det ble mer fokus på fastelaven og valentine. Vi hadde trenging denne dagen også, inne trening. Det ble en helg fylt med fotball både fredag, lørdag og søndag. Det er alltid koselig og gøy. På ettermidagen var vi en tur hos mormor for en liten markering.

Frokost og middag ble denne dagen inspirert av valentine. Jeg ble vekket tidlig av Gard som hadde satt vekkeklokka på for å koke kaffe til meg, slik at jeg ble vekket av kaffe å senga. Etterpå var det min tur til å lage en koselig frokost til han. En liten valentinesfrokost med gave og kort før vi dro på fotballtrening.

Tur til Rødshue

I går dro vi igjen til Hvaler for å gå tur. Denne gangen gikk vi også kystsiten, men på et annet sted på Kirkøy. Vi parkerte på parkeringsplassen ved kirken hvor vi gikk fra. Vi tikk til Rødshue, der er det en skulpturpark som jeg hadde lyst til å se. Det var ca 3 km dit fra parkeringsplassen. En helt ok avstand etter lørdagstreningen for Gard. Han hadde orket å gå lengre, men vi ville tilbake før mørket tok oss. Vi gikk forbi en vakker strand, som jeg ikke visste om. Vi har dratt til Storesand for å bade tidligere, men det viser seg å være flere strandperler på Kirkøy. Det var godt merket og gode, fine stier. Noe is på deler av stien, men det er å forvente nå. Det var minimalt med is på stien.

Det var et fantastisk sted å komme til. Sola skinte, det var ikke et lite vindkast å kjenne heller. Helt stille. Det var mange som gikk der, og som satt å nøt sola. Selv satt vi oss ned med mormors hjemmebakst til alle sammen sin begeistring. Mormor, morfar og oldemor var med på tur, noe Gard liker.  Det var så deilig å sitte i sola, at vi nesten ikke ville gå tilbake, men vi måtte gå før det ble for mørkt da vi ikke hadde med hodelykt eller lommelykt. Det var  et vakkert fargespill på himmelen som vi heller ikke ville gå fra.  Det ble litt mørkt, men ikke for mørkt inne i skogpartiene.

Nå er det klar for trening før fotballkamp og morsdagsfeiring.

Middag med utsikt

I dag tok vi middagen ute. Helt enkel middag, men med en fantastisk utsikt. Det skal sies at det hører til sjeldenheten at ostepølser er middag. Det blir definitivt ikke siste gangen vi tar middagen ute, neste gang må jeg bare ha litt mer tid etter jobb for å forberede en litt bedre middag. Men en gang i blant er det helt innafor med pølser til middagen. Det var helt perfekt som et avbrekk fra jobb å flytte middagen ut. Jeg har jobbet i kveld også, samtidig som jeg fulgt kampen til United.

Noen som ikke helt klarte å vente til bålet var klart med å grille pølsene. 

Dette gir ro i sjela og energi til å fortsette med jobbing i kveld. Det telles ned til vinterferien, Gard ønsker en tur ut hver dag, så vi krysser fingra for sol, sol og sol i ferien.

Høysand – kyststien

Det ble jammen en tredje tur denne helgen, for en fantastisk avslutning på helgen. Tre turer og jeg har fått jobbet litt, men også slappet av/fylle på energien med å gå tur, det trengtes etter to uker med mye jobb.

Jeg hadde allerede gått en tur i dag, da jeg på vei hjem skulle hente Gard. Han var så gira på å få være ute og ville så gjerne gå en tur han å. Da var det bare til å snu seg rundt å gå en tur til. Mormor ble også med, og på vei til Høysand gikk tilfeldigvis Oldemor langs veien på sin søndagstur. Vi stoppet på første busslomme å spurte om også hun ville være med. Så det ble en fin og koselig tur til Høysand i ettermiddag hvor vi fikk se solnedgangen. Vi gikk deler av kyststien frem til vi måtte snu å vi rakk tilbake før det ble helt mørkt. Det var deilig og friskt. Det var en del som var i Høysand, noen sto på ski over isen, noen akte på isen, noen stod på skøyter mens andre kjørte firhjuling. I dag tror jeg man kunne gått rett over til Feriehjemmet, det så i hvert fall slik ut i forhold til hvor det gikk mennesker. Vi holdt oss til det som var trygt. Vi sjekket så vidt isen på stranda.

På deler av kyststien var det ekstremt mye is. Her gikk vi langs kysten, så nært havet man kan komme. Det er ganske vakkert å se hvordan naturen stilner om vinteren. Helt stille, ikke så mye som et lite bølgeskvulp å høre, ei heller knirking fra isen i ettermiddag.

Høysand

Høysand

Det er kjempefint å se at så mange bruker de fine naturområdene vi har i Sarpsborg, og ellers rundt om i verden. Når vi nå er så mange som er flinke til å bruke naturen må vi passe på så vi får med oss all søpla hjem igjen, eller til nærmeste søppeldunk.

Det som er trist er at ikke alle er like flink til å rydde opp etter seg. I Høysand stod det igjen en engangsgrill som noen bare hadde gått i fra. Det er ikke bra for dyrene i naturen med all den søpla. Dessuten så det heller ikke like hyggelig å komme til steder hvor det er masse søppel. Heldigvis har jeg en omsorgsfull gutt som reagerte med engang han så engangsgrillen. Han  tok med seg engangsgrillen  å kasta den i søpla. Han hadde tjukke hansker, så det skal være trygt. 🙂

Vi må alle hjelpe til å holde naturen ren for dyrene.

Vi er klare for nye uke med jobb, skole og fritidsaktiviteter.

Kålvika

Denne helgen har bydd på flere turer i vakre omgivelser og i godt selskap. I går gikk jeg til Ravneberget fort via bryggestien med en tidligere kollega. Det er så fint å se alle som bruker de fine uteområdene vi har.

I dag gikk turen til Kålvika, med en liten tur innom Dusa for å se hvordan det var der nå. Det er mange år siden jeg var der sist. Der er det bare så vakkert, og et perfekt sted for å tenne bål og kose seg i sola. Jeg har aldri vært i Kålvika, men det blir definitivt ikke den siste. For et sted!

Mamma var dagens turfølge og hun hadde med Chai Latte og hjemmebakst- fantastisk.

Kjærlighet på pinnene

Øverst på ønskelista stod en hjemmestrikka genser. Jeg dro rett til butikken å kjøpte garn, men når Gard stort sett er sammen med meg, er det liten tid å strikke på noe som skal være en gave til han. Det har blitt litt strikking på kveldene etter at han har lagt seg, men det var ikke nok. Jeg brukte unødvendig mye tid på å strikke feil og oppdage feilen for sent. Det å ta opp deler av et arbeid tar egentlig lengre tid enn å strikke. Bolen ble ferdig til jul, men armene ble ikke ferdig. Jeg er ganske sta når jeg setter meg et mål, så om det hadde vært en genser jeg ikke hadde behøvd hjelp til hadde den nok på mirakuløst vis blitt ferdig julaften. Men da jeg ikke har symaskin selv, er jeg avhengig av hjelp fra andre og derfor aksepterte jeg heller at den ikke ble ferdig. Han fikk vite om genseren på etter at alle gavene var åpnet og han fikk se bolen. På den måten har jeg mulighet til å bli fortere ferdig med den når jeg kan strikke mens han er her. Nå er en arm nesten ferdig og jeg kjenner at jeg gleder meg veldig til den blir ferdig. Jeg lurer litt på hva jeg skal begynne med etter denne. Det er så mange fine gensere og vester som jeg kunne tenkt meg å strikke. Heldigvis er det ingen hast å bestemme seg for et nytt prosjekt da det er flere ufoer som ligger å venter på å bli tatt frem i igjen. Jeg kjenner jeg har lyst til å strikke noe på store pinner, med fine farger og kanskje et mønster. Det er greit å ha noen arbeider å bytte på også, når man blir litt lei. I kveld blir det hovedsaklig jobbing på meg frem mot kampen, så kanskje jeg strikker noen runder før det er kvelden.

Borgengenser

Jeg kan nesten ikke vente til den blir ferdig så Gard endelig kan bruke den. Jeg vet at han gleder seg til den er ferdig også.

Hva har du på pinnene?

Hva er ditt neste prosjekt?

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top