inspirasjon til kakebordet på 17.mai

Ostekake i flaggfargene.

Ostekake må være den enkleste kaken man kan lage, og ikke minst: lett å pynte. Denne ostekaken lagde jeg i fjor. Den består av kjeksbunn, gelèlag og ostekrem.

Kakebordet 17.mai 2019.

Jeg ønsket å prøve flere kaker i tillegg til fllaggkaken som er et fast innslag på nasjonaldagen. Det ble rullekke med krem og bær, sjokoalde cupcakes med marengstopping og ostekake.

Brudesløret farget jeg blått for anledningen. Jeg elsker kombinasjonen av eucalyptus og brudeslør. Og Liljekonvaller var  hovedblomsten på bordet. Bukett med liljekonvaller er utrolig vakker, og det lukter himmelsk. I tillegg får man seg en skogstur i fred og ro for å plukke den. nydelig.  Blomsterbuketten på enden av bordet fikk jeg fordi jeg dirigerte i Kulås under feiring i byen, den fikk plass på 17.maibordet da vi kom hjem.

♡ Nicoline

Festpynta gulrotkake

For noen år tilbake bakte jeg denne til kollegaen mine i blomsterbutikken. Jeg hadde så lyst til å prøve ut denne teknikken med ostekremen, så da ble det en kake til de. Det er hyggelig å glede andre. Det er ekstra hyggelig å glede andre.

Oppskrifta jeg brukte på denne gulrotkaken fant jeg på bloggen til Anne Brith. Den er saftig og utrolig god. Jeg har laget den med en liten vri, litt mer kanel og men sjokoladebiter mellom lagene. Det gjør kaken ekstra god.

♡ Nicoline

17. mai dessert

 

Denne desserten er ganske enkel å lage, men det tar litt tid da hvert lag må stivne før man kan fylle på neste lag. Denne desserten er det mamma som laget for noen år siden. Dekorativ og veldig god dessert. Denne desserten består av gelè -rød og blå, pannacotta og  friske bær. barna vil elske den.

Gard perla bordpynt da han var liten, dette har blitt brukt igjen og igjen♡

 

♡ Nicoline

 

Årets mest fantastiske dag

Er nøyaktig en uke unna. I år blir det et helt spesielt år, koronaviruset vil endre store deler av dette året. Vi har hatt en annerledes hverdag i snart to måneder. Jeg har virkelig satt pris på de ekstra ukene jeg har fått hjemme med sønnen min i denne perioden. Vi er nå i fullgang med å planlegge nasjonaldagen. Min favorittdag i året. I år blir det ikke barnetog, så jeg gleder meg allerede til 17. mai 2021.

17. mai er  fylt av glede og takknemlighet.

17. mai er bunad, korps, is, sukkerspinn, russ, ballonger og pølse. – barnas store festdag.

 

I år skal bunadene frem, bordet skal dekkes til fest og vi skal nyte dagen, selvom det blir en nasjonaldag utenom det vanlige.  Vi skal se ann været litt før vi legger alle planene for dagen.Det blir brunsj hos oss i hvertfall. Gard vil grille hos mormor og morfar på ettermiddagen. Kaken han har bestilt i år er en av hans favoritter. Denne kaken hadde han med seg til klassen siste skoledag før han byttet  skole. Denne kaken har blitt laget flere ganger til 17.mai tidligere. Og jeg forstår Gard godt, det er den perfekt kaken til nasjonaldagen vår. Jeg har aldri blitt helt fornøyd med kaken, så kanskje jeg blir det i år?

Slik ser kaken Gard ønsker seg:

 

Bilde fra min første flaggkake
Bilde fra min første flaggkake

 

Det tar litt tid å forberede denne kaken, men jeg har ikke brukt så mye tid på å pynte denne kaken da den er “pyntet” nok når den åpnes.  Gard elsker denne kaken, og nettopp derfor lager jeg den.

Opp igjennom årene har jeg laget forskjellige kaker til 17.mai. Både feiringene i barnehagen og hjemme. I løpet av de neste dagene skal jeg vise litt av hva vi har bakt til nasjonaldagen tidligere. Det vil også bli litt borddekking og dessert som passer perfekt til nasjonaldagen vår.

 

♡ Nicoline

Årets siste

God søndag.

I dag står det årets siste arbeidskrav på planen. Det siste arbeidskravet i matematikk før eksamen. Jeg kjenner at det gledes stor  til sommerferien i år, selvom den ikke blir som planlagt. Vi skulle tilbrakt sommeren på teaterprøver i Lækkert, Landeparken. Olav den heldige er avlyst i år, men vil gjennomføres neste sommer. Gard ble kjempe skuffet og lei seg, men han forstår hvorfor. Vi håper nå bare på at vi får være med neste år og at han får den samme rollen. Rollen som Magnus, sønnen til Olav den Hellige. Vi er i gang med å planlegge en sommerferie i Norge. Det blir spennende å se hva det blir i år. Vi er heldige som er friske og bor i Norge.

Men før sommerferien er det fortsatt noen uker igjen med jobbing og ikke minst to eksamener som skal gjennomføres. Alt er levert i studiet ” fysisk aktiv læring”,  der gjenstår kun eksamen. I matematikk har jeg en del igjen av arbeidskravet som jeg skal gjøre nå. Jeg håper mye er gjort på  to timer slik at vi kan gå ut i sola litt. Spille litt fotball sammen før en nye uke med jobb skal forberedes. Morgendagens undervisning må forberedes i dag.

♡ Nicoline

Guttormsvauen

I disse koronatider har vi blitt mye flinkere til å komme oss ut. Jeg er permittert fra ekstrajobben min, noe som har gitt meg fri i helgene. Det er kjempe deilig å benytte lørdagen til tur. Dagens tur gikk til Hvaler, nærmere bestemt Guttormsvauen.  Helt fantastisk sted. Under gåturen fra parkeringsplassen til stranden var det så vakker natur. Et lite paradis for en blomsterelsker. Allerede ved første bakken fant vi liljekonvaller. Videre langs veien fant vi bittekonvall, mainøkler,syreblomst, hvitveis og blåveis. I tillegg til løvetann. Jeg ser ikke på den som ugress når den står å blomster i skogen.  Aldeles nydelig gåtur i skogen før man kom ut til havet. Vi tilbragte noen timer i sola her mens vi spiste mat og koste oss med en kopp kaffe og hjemmelaget skolebrød som mamma har laget. Mamma og pappa var også med på denne turen til Hvaler. De ønsket seg ferske reker, så vi var innom å kjøpte ferske reker hos fjordfisk. Jeg vil si at å sitte på fjellet med havet rundt er et perfekt sted for å spise reker, for de som liker det.

Før vi dro hjem igjen kjørte vi  videre på jakt etter ramsløk, og jammen var vi heldige. Vi fant ramsløk. Det var en spesiell opplevelse å plukke ramsløk. Det luktet hvitløk  i den lille “skogen” av ramsløk. Man må passe godt på, ramsløk kan ligne  på liljekonvall. Men dersom man kjenner til begge artene ser man/ lukter man forskjell. På det ene stedet var det nemmelig ramsløk og liljekonvaller om hverandre. Liljekonvall er giftig og noe man absolutt ikke skal lage pesto av. Er man i tvil må man sjekke blomsten som hører til bladene. blomstene er helt ulike.  Ramsløken kan bli større enn liljekonvallbladene, samt at ramsløken er litt mykere i stilken. Så det er flere måter å skille disse bladene fra hverandre.

 

Et lite bildedryss fra en finfin dag i sola på Hvaler.

 

Glassmannetene la vi pent tilbake i havet.

Jeg gleder meg til flere fine dager på tur i nærområdene. Vi har så mye fint rett i nærheten av oss.

♡ Nicoline

Høytorp fort

Dagens tur gikk til Høytorp fort i Mysen. Høytorp fort ligger rett bak  Moomarken.

Det var helt tilfeldig at dette ble dagens tur. Vi skulle kjøre broren min til Mysen på morgenen i dag, og derfor sjekket jeg mulige turer i dette området. Jeg må innrømme at jeg er overrasket over så mange fin, vakre og historiske steder vi har rett i nærheten. Det var vakkert å stå på en topp å se utover, for en utsikt. Det norske flagget vaiet vakkert i vinden i dag.

Dette er et fort som i dag tilhører kommunen, og det er mye som skjer der. Det er  det er kart over helsestien som er på området i tillegg til det er det blant annet husflid, skiløyper om vinteren og frisbeegolf.

Det var spennendce å utforske dette stedet. Så mange spennende huler og en lang, mørk og småskummel tunnel.

Høytorp fort ble bygget i perioden fra 1912 til 1918. Dette fortet var en erstatning av fortene ved Haldenvassdraget. Fortet var en del av Glommalinja og var det viktigste anlegget.

Dan innovasjonen kom i 1940 var ikke blitt vedlikeholdt de siste årene og dermed var ikke anlegget klargjort for kamp. Etter et døgn i kamp overga fortet seg.

Høyeste punkt på fortet er 227 moh.

 

 

En liten påminnelse om at alt blir bra igjen♡

♡ Nicoline

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top