Det bugner av næringsrike “bomber”

Vi kan virkelig si at det bugner av bær i år. Skogen er full av blåbær som er proppfulle av blant annet vitamin E, vitamin C og antioksidanter. Og akkurat nå finnes det så mye av disse i skogen. Vi var to små turer i skogen forrige uke. Vi  benyttet oss først av å plukke bær mens G var på teaterskole, men så bestemte vi oss for å plukke videre etter å ha hentet han. Han imponerte stort med hvor raskt og mye kan plukka. Riktig nok hadde han er bærplukker. Det kom derfor også tydelig frem hvor mye mer bær man plukker på samme tid med en bærplukker. Han plukket mye mer enn meg på samme tid. Det tok jo ganske mye lengre tid å rense hans bær. Det kom en del blader/ blåbærlyng og kvister i også, men hva gjør vel det ?

Vi plukket 10 L til sammen han og jeg. Det frøs jeg ned i posjoner, dette skal brukes til smoothie og rørte blåbær i vinter. Jeg har veldig lyst til å få til en dag til i skogen med å plukke mer blåbær, men nå er det kun en uke igjen før det er tilbake til hverdagen.

Endelig! 10 liter ferdig renset blåbær.

 

Villbringebær

Det er ikke bare mye blåbær i skogen i år, men også masse villbringebær. Mamma og jeg brukte noen timer hvor G var på teaterskolen forrige uke til å plukke inn. Det ble til hjemmelaget syltetøy og bær til smoothie og bringebærsaus på riskremen på julaften.

 

I tillegg til blåbær og villbringebær fikk vi plukke kirsebær hos søskenbarnet mitt. Det var gull. Disse er perfekte å ha i smoothien. Og de er proppfulle av næring som er godt for kroppen.

kirsebær
Kirsebær

 

Vi har med andre ord fått litt bær i fryseren som vi skal kose oss med gjennom høsten og vinteren. Det tar litt tid å plukke, men det er koselig. Det gir en indre ro å være i skogen og man kan bruke tid sammen. I tillegg sparer man en del penger på å gå ut i skogen å plukke inn bær. Tidligere i sommer plukket vi jordbær og lagde syltetøy av. Ingenting er bedre enn hjemmelaget syltetøy.

Jeg håper som sagt det blir en blåbærtur til, jeg ønsker å lage saft og ha litt mer bær til smoothie og til å ha på grøten. Vi har lett litt etter et sted hvor vi kan plukke litt multer, men har foreløpig ikke funnet det. Jeg har faktisk ikke smakt multer, så jeg håper vi finner et sted med litt multer så vi kan smake på det.

Til nå er jeg glad for alt vi har fått plukket og har klart til den hektiske hverdagen igjen. Vi gleder oss til høsten, det er  mye som skjer og mye å glede seg til. Og da er det ekstra viktig å holde oss friske. Og med tanke på en gutt i vekst som trener en del så er det ekstra viktig med næringsrik mat.

 

♡Nicoline

 

Rosa S boller av speltmel

I dag har vi brukt deler av denne regnfulle søndagen til baking. Vi bakte rosa S boller med sukker.

Jeg fikk en idè og måtte prøve. Boller med rødbeter og bytte hvetemel med speltmel.

Derfor er  disse laget på økologisk speltmel og med rødbeter i. Deigen var fantastisk å jobbe med. Gard lagde flest  S boller, det er så koselig å se han kose seg med bakingen. Han sang og koste seg.

Vi har delt ut boller til mormor, tante og oldemor og noen havnet i fryseren til en senere anledning. Rødbeten gir ikke smak, men næring og en fantastisk farge.

 

♡ Nicoline

Loen skylift

Planen var å gå opp til toppen, men da Gard hadde kneskade da vi var på tur, tok vi skylitften til toppen. Vi sparte selvsagt masse tid på det også, så vi rakk gåturen til Rakssetra etter besøket her. Det å gå kun til Rakssetra ville også være bedre for kneet hans enn hit eller evt begge turene. Det skal sies at det å ta skyliften også var en opplevelse i seg selv. Vi angrer ikke på at vi tok skyliften opp. Vi samler på minner, gode minner sammen.

En brøytekant som er like høy som deg selv er kult, og enda kulere å stå ved siden av i “barisen”. -G

 

♡ Nicoline

Et lite stykke eventyr

Det var en gang..

Rakssetra

Dette stedet er som tatt fra et norskt eventyr. For et fantstisk sted. Og med en ro man i dag ikke finner så ofte. Jeg kom tilfeldig iver stedet på instagram. Og søkte derfor litt mer  på dette stedet. Det viste seg raskt at det ikke var så langt å gå dit.  Vi var heldige md været den dagen vi var i Stryn og Loen. Det tok litt lengre tid å gå opp til setra enn ned. Ned brukte vi kun 30 minutter. Jeg er litt usikker på hvor lang tid vi brukte opp, men kanskje rundt 1-1,5 time. Det kunne enkelte steder være litt krevende med tanke på våte røtter som var glatte. Det var ekstremt varmt den dagen og vi gikk jo i stigning hele veien.Det gikk oppover og oppover, men det var ganske grei vei dit og godt merka. bilen viste hele 38 grader den dagen. Det var ekstremt deilig å helle vann i håret og å dyppe føttene ( med skoa på) i  den lille fossen. Det at skoa ble våte var ekstremt deilig  på denne lille turen i den varmen. Gard badet i en liten foss ved parkeringa på vei ned igjen.

Selve turen var også eventyrlig i skogen. med vann som sildret og etter hvert en liten foss vi skulle krysse over. Om ikke det er idyllisk nok, så satte lyden av bjellene til sauene prikken over ièn.

 

jeg tar gjerne turen hit igjen.

♡ Nicoline

Vestlandet

Vi reiste fra Trondheim og videre til Ålesund med stopp i Kristiansund, langs Atlanterhavsveien og i Molde.

Jeg hadde store forventninger til atlanterhavsveien, og ja, den var vakker. Men jeg hadde trodd at denne veien var mye lengre. Med det tenker jeg på den delen som bare er en vei midt i åpne havet. Jeg har for noen år siden kjørt langs Florida Keys til Key West. Jeg visste at denne veien var lengre enn Atlanterhavsveien her. Men jeg kjenner likevel på at jeg trodde denne veien med åpent hav rundt skulle være litt lengre enn det den faktisk var. Jeg syns veien var vakker og landskapet er helt ubeskrivelig vakkert.

Vi hadde base i Ålesund for to dager, men reiste over til Hareid og videre til Tjørvåg hvor vi gikk en tur i fjellet. Vi startet turen rett ved huset der min tippoldemor bodde. Jeg husker henne kun igjen fra bilder fra jeg var på besøk hos tippoldemor i Tjørvåg. Men Gard husker sin tippoldemor ganske godt.Hun døde etter at han begynte på skolen og bodde i nabobyen. Nå fikk vi vist han stedet hun kommer fra.

Atlanterhavsveien

 

Ålesund

 

Øyrahornet

Jeg har tidligere gått i fjellet i Tjørvåg, den gangen til Svarteberget. Nå gikk vi til Øyrahornet. En fantastisk fin tur. Vi fant ikke stien med engang, men da vi fant den var det lett å komme seg frem. Der vi startet fra var stod det skilt og info om Øyrahornet, men denne veien var ikke merket på samme måte. Vi visste hvor vi skulle, så vi møtte på stien. Og fulgte den ned igjen. Mye lettere terreng der stigen går.

Litt mer krevende rute enn da vi møtte den merka stien.
Benken på toppen med en fantastisk utsikt.
Her er vi på vei ned igjen.

 

tur med vakker utsikt i vakre omgivelser, og det viktigste: i et godt selskap.

♡ Nicoline

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top