Stekte nudler

Stekte nudler er en liten favoritt her i huset. Det er enkelt og rimelig. Jeg bruker ulike grønnsaker for å få det litt sunnere, men dette er ikke den sunneste middagen vi har.  Prøver å gjøre den litt sunnere med grønnsaker og gurkemeie.

Ingredisenser:

1.pk eggnudler

1/2 -1 rødløk

1/2-1 gul løk

2-3 gulrøtter

1.fedd hvirløk

1.teskje gurkemeie

1/2 brokkoli

kikkamon (etter ønske)

1. spiseskje meirismør

Jeg koker nudlene i noen minutter før jeg legger gulrøtter og brokkoli oppi. Når dette har kokt i noen få minutter, heller jeg av vannet. Så tar jeg litt meirismør i panna før jeg tar resten av grønnsakene i stekepannen. Jeg lar det steke på svak varme til grønnsakene er møre og løken er gyllen. Jeg smaker til med kikkamon. Gurkemeien tar jeg oppi helt til slutt.

Jeg bruker grønnsaker som vi har i kjøleskapet og som trengs å brukes opp. På den måten får jeg også rydda litt i hva jeg har i kjøleskapet før det må kastes. Det er smart når man skal spare litt på matbudsjettet.

 

♡ Nicoline

 

 

Strikkedilla

Jeg elsker å strikke. Og strikker ofte, motivasjonen går opp og ned som med alt annet. Jeg startet året med å begynne på en kofte, men startet etter hvert med å strikke på et nytt prosjekt. Påskeversjon av Mariusgenseren. Jeg liker å ha flere prosjekter samtidig, slik at jeg kan bytte litt på. Og at det er helt ulike arbeider. I en periode i vinter hadde jeg såpass vondt i ryggen at jeg ikke klarte å strikke, jeg var sengeliggende i en periode. Og etter det mistet jeg litt strikkelysta, men jeg visste at om jeg skulle ha lik genseren til Gard til påske, så var det bare å starte på en ny genser. Jeg rakk å bli ferdig til påske med den genseren. Jeg startet på en ny med engang den genseren var av pinnene. Marygenseren i lyse farger. Den brukte jeg litt over en uke på å strikke. Det er jo liten del av dagen som blir brukt på strikking. Men to strikkekvelder på zoom med ei venninne gjorde godt utsalg på å bli ferdig så raskt.

Jeg har flere ufoer,  og flere prosjekter jeg vil starte på. Men jeg trenger også litt inspirasjon fra dere.

 

En rolig starte på dagen med kaffe, smoothie og strikketøy er absolutt å foretrekke.

Akkurat nå strikker jeg på en Sarpsborg 08 genser.

Hva har du på pinnene?

Is i sola

Etter turen til Hjelmkollen dro vi innom Halden sentrum. Gard elsker is, og spesielt kuleis. På Grotten på torget i Halden har de et stort utvalg av kuleis og tilbehør. Det er alltid vanskelig å velge. Det ble en is i sola før vi dro hjem igjen.

 

♡ Nicoline

 

Hjelmkollen

Dagens tur gikk til Hjelmkollen i Halden. Det var ikke en lang gåtur, men vi ønsket å gå hit på grunn av utsikten.

Dette er en liten del av kyststien. Vi parkerte på den gamle tollstasjonen, hvor vi først fulgte skiltingen til kyststien før det var skiltet Hjelmkollen. Ved parkeringen på tollstasjonen stod det både piliti og militære. Ganske så spesielt syn, men samtidig trygt og godt.

Jeg tror vi brukte ca 15 minutter på å gå dit. Dette var en fint sted for å spise lunsj.

Hjelmkollen fort ble bygget tidlig på 1900 tallet som en av følge av den usikre situasjonen for Norge på denne tiden. på begynnelsen av 1900 tallet. Herfra kunne man følge innseilingen til Halden, Norge.
Hjelmkollen var underlagt Fredriksten festning.
I 1905, etter Karlstadforliket ble kanonene fjernet.
Under andre verdenskrig tok de tyske styrkene i bruk fortet. Etter den andre verdenskrig ble fortet fredet.

 

Hjemmelaget pitabrød som er sunne som mamma har bakt. Super gode.

♡ Nicoline

En favoritt

Golden mylk, en favoritt hos oss den siste tiden. Jeg hørte om denne drikken i høst, men tok meg aldri tid til å sjekke ut hva det egentlig var. I vinter tok jeg endelig å laget meg en kopp med golden mylk. Det smakte kjempe godt, og var perfekt på en kald vinterdag. Jeg har laget denne en del siden i vinter og den har raskt blitt en favoritt hos oss. I etterkant har jeg lest mer om denne drikken og forstått hvor sunn den er. Dette er en skikkelig boost for immunforsvaret. Jeg har brukt oppskriften til Berit Nordstrand, men jeg bruker kokosmelk. I kveld ble dette drikken til kveldsmaten.

♡ Nicoline

Kyststien i Fredrikstad

 

 

Om lørdagen valgte vi Fredrikstad og deler av kyststien som vår tur. Det var helt perfekt. Været var nydelig. Riktignok ikke like varm som dagen vi hadde i går,, men ganske så bra likevel. På den delen vi gikk, var ikke hele stien lagt ytterst ved kystlinja, men det var en fin natur likevel. Jeg skal undersøke flere deler av kyststien for å se om det er andre deler av kyststien som ligger enda tettere på kysten.

 

 

Vi gikk fra Stensvik til Foten. Før vi kom til Foten kom vi forbi et historisk sted med historie fra den andre verdenskrigen, Torgauten fort.

Dette er et tidligere tysk fort i Norge. Etter krigen ble fortet overtatt av det norske militæret, men ble i 1993 lagt ned.

Når vi kom til Foten fant vi oss en fin plass i sola og helt nede ved sjøen. Vi grillet og koste oss i det nydelige været.

Legg til nytt

♡ Nicoline

Fly i vei

Dagene fortsetter å fly i vei, men det føles som de ikke flyr like raskt nå. Selv om hjemmekontor tar mye tid, blir tiden brukt helt annerledes.

Påsken er nå kun et godt minne. Det var en fin påskeferie  hvor vi fikk gått flere fine småturer her i nærmiljøet. Vi gikk til Sølvstufoss, Høgnipa og Tvetervannet rundt. Og selvsagt bakte vi påskekake i år også. I år fikk Gard velge, han ønsket gulrotkake med gul krem. Enkelt og greit. Resultatet ser du her:

Etter påskeferien har dagene blitt fylt av hjemmeskole og hjemmekontor, men også ekstra med tid sammen. Minecraft, film, fotballspill, sang, kakebaking, matlaging, strikking og ny tur er nøkkelordene. Gode tider.Jeg er inne i de siste dagene med hjemmekontor. Og hverdagen skal gli sakte tilbake til mer normale former.  Jeg er litt bekymret for at de åpner opp for tidlig, men når vi ser de starter opp i det små ser vi et håp for Olav den heldige i sommer. Noe vi gleder oss veldig til. Vi krysser fingra og håper. Håper på at det blir noe av, men selvsagt har vi full forståelse dersom det blir utsatt eller avlyst.Vi håper det i bestefall da blir utsatt og ikke avlyst. Påsken 2020 var veldig fin.

 

♡ Nicoline

Tvetervannet rundt

Dagens tur i kraftig vind, men vakre omgivelser. Tvetervannet rundt var en fin tur med nokså variert terreng. Det var tilogmed snø i lufta under turen, så det ble ganske kaldt når vi satt oss ned for en liten kaffe/ kakao  og hjemmelagde horn.

Anbefaler denne turen på det sterkeste.

Nå er det klart for finale i påskequizen på jobben. Vi får oppgaven klokken 18.00. Heia team 2.trinn.

 

 

♡ Nicoline

Påskelunsj

I dag hadde vi nok en koselig påskelunsj.
Det er deilig med litt late dager, dager som tempoet kan senkes. Egentlig skulle jeg ha jobbet i blomsterbutikken i dag, men siden jeg er permittert fikk jeg hele dagen hjemme.

Vi har tidligere vært ute å grilla på påskeaften. Og med påskeeggjakt. I dag fikk han påskeegget til lunsjen. Det regner og derfor ikke helt heldig å legge fra seg egget på bakken en liten stund.

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top