17.mai

Nasjonaldagen ble enda en gang feiret uten barnetog i byen. Jeg kjenner at jeg virkelig gleder meg til å kunne feire nasjonaldagen på vanlig måte igjen. Korpsmusikk, barnetog, sang, sukkerspinn, tradisjonelle leker og lodd på tivoli. Det ble en rolig 17.mai i år. Det passet egentlig perfekt, da jeg har vært syk og brukt litt tid på å komme meg helt. Energien har ikke vært på topp, og det har blitt ganske så rolig etter jobb. Pollenallergien skal ha noe av skylden for dette riktignok.

Vi hadde en rolig start på dagen. Vi koste oss ekstra lenge i pysjen, uvanlig lenge til å være nasjonaldagen. Gard hadde bestilt snitte med karbonade til frokost, og selvsagt lagde jeg det til han. Jeg gjorde ferdig kaken på formiddagen i år, planen var å lage den ferdig med søndag, men sånn ble det ikke. Jeg jobbet ekstra hele lørdagen i blomsterbutikken, på lørdagskvelden ble planen om baking utsatt til søndagen. Det fordi jeg kunne utsette det en dag. Det var ingen krise om kaken ble pyntet på mandagen.

Dagen ble uansett koselig og feiret i bunad og med tradisjonell 17.mai mat hos mormor. Kakene tok vi her sammen med tante, onkel, mormor og oldemor. Morfar måtte dessverre jobbe og fikk ikke feiret sammen med oss i år. Vi fulgte kongefamiliens feiring på God morgen Norge, og vi fikk med oss feiringen på slottet og sist, men ikke minst Garden.

 

17.mai, flaggkake

17maikake

Innsiden av årets 17mai kake, flaggkaken

17. mai

Cupcakes er så lett å slenge sammen, så det ble cupcakes i år også. Ikke tar det så lang tid å lage heller, og pyntingen er ferdig på null og niks.

Bygging av flaggkake
Flaggkaken er ikke vanskelig å lage, men det tar litt tid. Og det er viktig å være nøyaktig hele veien. Den blir bygd steg for steg. Her er et bilde av hvordan kaken ble til.

Hvitveis

17.Mai

Litt regn stoppet ikke oss for å ta en tur til Hafslundparken og Hafslund Hovedgård for å ta noen bilder. Dette er fra Hafslund Hovedgård.

Nå er det noen veldig hektiske uker før det er avspassering og sommerferie.

Ønsker dere en fin uke♡

 Nicoline

Helgen

Ny uke, nye muligheter!

Helgen var egentlig ganske så varierende. Gåtur for å klekke egg på PokémonGO samtidig som han får noen km til MatteMaraton. Og selvsagt har en del tid gått til MatteMaraton. G har jobbet godt med oppgaver i helgen, han startet ikke på de enkleste løypene, de kan han gjøre på skolen eller hjemme når jeg ikke er hjemme og kan hjelpe han.

I tillegg fikk vi en liten tur til Høytorp fort i Mysen. Vi tok en tur dit i forbindelse med at vi skulle opp å ordne noe i forbindelse med flytting. Jeg har fått planta litt, ,rydda i klea til G, jobba litt og endelig plukka en bukett med hvitveis. Uka som gikk var ganske så full, og ukene mot sommerferien blir egentlig bare mer og mer hektiske med utviklingssamtaler, foreldremøte og lesing til eksamen. 1.mai

Høytorp fort

Høytorp fort

Høytorp fort

utforsker Høytorp fort

Høytorp fort

Høytorp fort
Denne gangen gikk vi gjennom hele denne mørke tunellen.

Hvitveis

Nå er vi klare for en ny og hektisk uke. Lag dere en god uke.

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top