Norgesferie dag 1

Vi hadde vår første overnatting i Trondheim hvor det aller første stoppet underveis ble bolleland. Dette til stor glede hos Gard. Må innrømme at de har utrolig gode boller der, så det var på tiden med en kopp kaffe også. Derfra kjørte vi videre til Alvdal. Der besøkte vi Aukrustsenteret.

På Aukrustsenteret var det noe som var stengt pga koronaviruset.  Men det ble litt lite å se der, jeg har hatt lyst til å reise dit i flere år og snakket om en dagstur dit. Det er jeg glad for at jeg ikke har gjort. Jeg ble litt skuffa og dermed glad for at vi bare kjørte innom på vei til Trondheim. Det kunne også vært redusert pris da det var redusert i aktiviteter å gjøre.

Fra Alvdal gikk turen innom Tynset for å se verdens største spark før vi kjørte videre til Trondheim. I Trondheim spiste vi på Egon tårnet, for en opplevelse. Jeg var litt skeptisk i starten, men det gikk seg til. Nydelig utsikt over hele byen.

Bildedryss fra den første dagen.

 

❤ Nicoline

Norgesferie

Vi har storkost oss på tur i noen dager nå. Vi har vært maks heldig når der gjelder været gjennom disse dagene. Vi fikk kun noen få dråper på oss da vi besøkte Atlanterhavsveien. Men det ble ikke noe mer enn noen få dråper. Vi er ekstremt takknemlig for disse dagene. Fine dager, med mange fine opplevelser.
Jeg kommer til å poste innlegg fremover med et innlegg for hvert sted. Vi hadde en reiserute som var slik: Trondheim, Ålesund og Stryn.  Denne reiseruten er  i grove trekk.  Vi besøkte flere steder mellom disse.  Vi har hatt et varierende innhold av aktiviteter underveis.

I morgen skal jeg skrive litt om den første etappen.

Nicoline

 

Sommerles

Årets sommerles i gang. Det ble offisielt åpnet i dag med kickoff som ble dirkete sendt på YouTube. I fjor hadde vi et fantastisk kick off på skolen, med lokale skuespillere. I år lar dette seg ikke gjøre, og jeg syns det ble en ok erstatrning.

Vi her hjemme begynte allerede om mandagen. Hvor vi lyttet til det første kapittelet i årets fortelling om Astrid og Asbjørn. Det er en fin kampanje som biblioteket har for elever på barneskolen. Vi har vært med i flere år allerede.  Vi bytter litt på hvordan vi gjør det. Jeg leser litt høyt for han, og han leser noen bøker selv.  I tillegg har jeg i perioder prøvd ut lydbøker.

lesestund er så viktig for barna. Slik at de utvikler et sort og godt ordforråd, slik at de selv kan produsere gode tekster når den dagen kommer. I tillegg til det faglige er det en helt spesiell tid, lesestunden. På så mange måter kan en lesestund berike et barns og voksnes liv.
Lesestund gir økt fokus på barnet, på relasjonen mellom leser og mottaker, gir barnet indre bilder- lager sine egne bilder i hodet sitt om hva som leses, – fantasien kan få fritt spillerom. Lesestunden kan også bidra til gode samtaler, enten om det er relatert til boken eller andre ting som er viktig for barnet. Vi gleder oss til mange fine og gode lesestunden i sommer. Både hjemme og borte. Vi skal en liten tur til Vestlandet og da er bøker fint å ha i bilen. Vi gleder oss til å lese, men tur på biblioteket for å låne bøker utgår nok mest sannsynlig i år med tanke på smitte knyttet til korona. Det er godt vi har et lite bibliotek selv med bøker han kan lese.
skulle det bli er stort ønske om ny bok, skal jeg heller kjøpe en til han.

 

 

Etter eksamen i matematikk har jeg startet å lese boken fra Hedvig Montgomery. Jeg kjøpte den etter å ha hørt henne på oppvekstkonferansen.

Jeg har en eksamen igjen, en gruppeeksamen, men i dag blir det noen sider i denne boken. Eksamen i fysisk aktiv læring skal leveres til uken, så jeg har helgen på meg til å skrive min del og forberede meg til hva jeg skal si på filminnspillingen.

Jeg anbefaler alle med barn som skal begynne eller som går på barneskolen om å delta på årets sommerles. Vi har fått mange gode stunder og det bidrar til at barnet blir en bedre leser, bedre fantasi, ordforråd og opplever mestringen ved å lese en bok.

 

 

Nicoline

Mattemaraton

I hele mai har barn og ungdom jobbet med matematikkoppgaver på mattemaraton. Jeg har en herlig gjeng på jobb som har vært helt rå på å løse oppgaver og være i aktivitet. Jeg er så imponert og ikke minst stolt. I dag fikk vi vite at vi vant mattemaraton på vår skole. Det er super stas. Og det vil bli en koselig feiring.

Jeg er ikke mindre stolt av min egen. Han har jobba for å nå målet sitt med 2000 oppgaver.   Vi har løst oppgaver nesten hver dag. Fine stunder vi fikk sammen. Det å mestre sammen er en fin ting å dele. Utover i maratonen ble oppgavene vanskeligere og vanskeligere. Og da trengte han til tider mer hjelp underveis. Det å se et barn knekke koden, det er det noe magisk ved. Gleden i øynene til barnet som nettopp har forstått hva som må gjøres.
Målet var 2000 oppgaver, min utfordring fra meg. Det nådde han,  vi har også gått og sykler turer. Slik at han nådde antall kilometer også. Han nådde ikke bare målet for ett lodd, men for 3 lodd.

Jeg lovet premie om han nådde 2000 oppgaver. Han fikk i dag premien, fotballen han ønsket seg.
🤍Nicoline

mai, du var fin!

Maimåned suste forbi, og nå skriver vi allerede juni.

mai var en krevende, men fin måned. Flere turer ble det på oss. Både gåturer og sykkelturer. Det har vært så fint. Vi gleder oss til flere turer.

månedens høydepunkt var nok 17.mai. Vi feiret nasjonaldagen med bunader, pølse, potetstappe, flagg, is og kake. Akkurat slik vi pleier, men den magiske gleden ved 17.mai uteble, barnetoget. Jeg gleder meg allerede til neste år.

 

 

 

 

 

En av gåturene i mai var fra Øya og over brus til Oppsund, og tilbake. En fin rundtur. Vi tok en tur opp på kongehøien.


Mai betyr også eksamenstid, også for meg.
I slutten av forrige uke hadde jeg eksamen i matematikk. Så utrolig deilig å være ferdig. Nå er det kun en eksamen igjen, i fysisk aktiv læring.
Det skal bli godt med sommerferie for alle sammen. Det er 14 skole/jobbdager igjen før vi kan si: «sommerferie»
Juni, vi håper du blir like bra som mai!

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top