hits

Gratulerer med dagen, kjære kollegaer

Gratulerer med dagen alle lærere.

Vi har en viktig jobb, vi er med på å skape fremtiden.

Jeg hadde en lærer på ungdomsskolen som endret mye for meg.

Hun så meg, viste meg respekt og ikke minst hun hadde tro på meg. Det at jeg fikk henne som lærer gjorde at jeg ville gjøre det bra på skolen. Jeg jobbet godt for å få de gode resultatene. Jeg jobbet best i hennes fag. Jeg ville på en måte ikke skuffe henne. Jeg skulle ønske at jeg hadde hatt henne i alle tre årene på ungdomsskolen. Heldigvis fikk jeg henne det siste året. Hun var fantastisk, hun er fantastisk.

Hun er en av grunnene til at jeg ville bli lærer.

En annen grunn er at jeg trivdes veldig godt med å lære aspiranter å spille, da jeg jobbet som trompetlærer i tenårene før jeg ble mamma. Samtidig så trives jeg godt med barn. Få ta del i deres kreative og energifylte dager.

Jeg føler meg heldig, heldig på så mange måter. Jeg har fantastiske kollegaer, jeg får lære elvene nye ting, utforske verden sammen med de. Jeg er heldig som får ta del i deres utvikling og utdanningsprosess.

Det å skape gode relasjoner er viktig. Det er viktig for å læringsprosessen. Jeg har valgt å besøke elever på deres arena, på deres fritidsaktivetet. Skape relasjoner også utenfor skoleområdet. Jeg fikk se så lange dyktige elever. Jeg fikk den æren av å se blant annet danseshow, fotballkamp, hockeykamp og håndballtrening. Så flinke som de var!

En annen ting jeg har gjort er å invitere til å sitte samlet under 08 kamp. Vi som skulle se den kampen, satt sammen. Det var koselig. Og samtidig lærte vi hverandre å kjenne på en helt annen arena.

Vi lærere har mange lange dager, krevende dager til tider. Vi jobber antagelig mye mer enn hva mange tror. Jeg opplevde en gang, da jeg fortalte at jeg skulle bli lærere å bli ledd til. Han lo samtidig som han sa noe slikt som: "Bare vent til dere blir tatt fra feriene, så skal vi se hvor mange lærere det er igjen". For det første; vi er ikke lærere pga feriene. Jeg kan selvsagt kun snakke for meg selv, men med stadig mer krevende dager så må den grunnleggende lysten til å være lærer ligge der. Det å trives som lærere, trives i læringssituasjon sammen med elvene og trives med kollegaene. Som lærer jobber man mye mer enn fra 08.30 til 13.15/14.10. Undervisning skal planlegges, opplegg skal lages, (undervisningsopplegg skal tilpasses elevene-vanskligere/lettere) undervisningstimer skal evalueres. Vi skal også vurdere, rette lekser, prøver osv. I tillegg er det en del papirarbeid utover dette.

Vi sitter mange kvelder, jeg gjør i hvert fall det. Senest i kveld har jeg sittet ved pcen, svart på mail og skrevet på årsplanen. Til søndagen skal jeg nok en tur på jobben, sitte der noen timer. I høstferien skal jeg skrive ferdig flere årsplaner. Samtidig holder jeg på å forberede musikkundervisningen, jeg lager hefter til elevene. Jeg bruker mye tid i helger og ferier på jobb. Slik er der bare. Og jeg lærte meg fort å ikke bli irritert på de som kom med kommentarer på "hvor lite vi jobber" eller hvor mye fri vi har.

Joda, vi har de feriene. Men som oftest er feriene en periode hvor vi kan komme "à jour" med arbeider vårt. Vi tar med oss arbeid hjem i helger og ferier. Noen sitter også å retter ved bassengkanten eller på hytta. Vi tar med seg jobben. Jeg har tilogmed tatt med meg jobben til Oslo. Da jeg datet en som bodde i Oslo, tok jeg med meg jobben til han. Rettingen som skulle gjøres, føres inn på nettside osv. Jeg tok det med meg den helgen. Før jeg skulle ha ferie like før jul, brukte jeg mange timer på å lage vikaroppdrag, hefter osv som elevene skulle jobbe med. De fleste andre legger jobben igjen på jobb. De tar den ikke med seg hjem, på ferie eller på datehelg. Når jeg har vært på jobb i blomsterbutikken så er jeg ferdig i det jeg låser døren. Ingenting som må gjøres den helgen som er fri eller i ferien. Jeg klager ikke, jeg har valgt og bli lærer og jeg trives. Det er mer et lite hjertesukk over alle de som klager over fridagene og feriene vi har. Vi avspasering i fler av "feriene" våre.

Uansett, dette er ment som noe bra. Noe positivt rundt yrket. Jeg er heldig og takknemlig. Jeg får tilbringe min tid på jobb med flotte elever. Og fantastiske kollegaer. Jeg er heldig som får jobbe tett med de som jeg gjør akkurat nå. Jeg digger dere! Og jeg tar til meg alt jeg kan lære av de med masse erfaring og kompetanse. Takk!

Jeg er veldig glad i jobben min. Ikke bare er det så innmari koselig med mange flotte tegninger, gode ord og mange gode klemmer i løpet av en uke. Men det å få undervise elevene, se mestring hos elevene og hva det å føle mestring gjør med de. Få oppleve de mange små og fantastiske øyeblikkene når elevene kjenner på mestringsfølelsen. Det er lite som føles mer magisk enn når en elev som ikke engang har åpnet boken tidligere, sitter å leser pensum høyt for medelevene. Det er magi. Den følelsen er helt magisk og kan ikke måles.

Det er viktig at elevene føler seg sett, respektert, verdifulle og trygge. Både være trygg på seg selv, men også føle på tryggheten i klasserommet. Tørre å være seg selv, si det en mener og tørre å feile. Det er viktig. Vi lærer av våre feil. Og det gjør vi alle. Barn som voksne.

For meg er det viktig å vise omsorg. Vise at jeg bryr meg om de, at jeg faktisk bryr meg om hvordan de har det. Vise omsorg og interesse for det de holder på med, mener jeg er viktige elemeter for å skape gode relasjoner.

Jeg gleder meg til nye utfordringer, gleder, krevende dager og enda mer mestring! Jeg gleder meg til jobb igjen neste uke. Jeg kan si at jeg gleder meg til krevende dager fordi jeg har set så bra på jobb med fine kollegaer og mange flotte elever. Lag en god dag både for deg selv, kollegaene og elevene. Du er med på å avgjøre hvordan dagene blir!

Respekt,relasjon, mestring, omsorg og trygghet.

God natt, kjære lesere. Jeg var så klar for å legge meg for en time siden. Da hadde jeg brukt en time på innlegget mitt, men så skjedde det: telefonen gikk tom for strøm. Og alt ble borte. Nå har jeg skrevet i en time. Og er mer enn klar for å legge meg til å sove.

Jeg tar vare på de fine og koselige kortene, tegningene jeg får. Jeg er heldig!

#lærerdagen #verdenslærerdag #takknemlig #heldig #jobb #karriere #lærer #mesteing #utdanning #adjunkt #best #blogg #undervisning

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar