#postitgeriljaen

Du er bra nok!

Ja, du! Du er bra nok.

Du er mer enn bra nok!

Så uendelig mye mer.

Mer fokus på psykisk helse og barn/ungdoms fokus på eget selvbilde er viktig. Det er ganske mange som ikke har tro på seg selv. Og det er en enormt stor del av det å lykkes. Man må ha tro på seg selv for å nå målene sine. Det er flere ting som spiller inn når det gjelder å lykkes med et mål man har. Motivasjon og tro på seg selv. Det er et ordtak som lyder som følgende: "Tro kan flytte fjell". I dette ordtaket ligger det mye. Enormt mye.

Jeg tror mange snakker seg selv ned. Og mye starter nettopp ved selvbildet. Man tenker for negative tanker om seg selv. Kanskje man tenker at man ikke er flink nok, enten det er til å spille et instrument, til å lese, til å lage mat, til å regne eller til å sparke fotball. Man tenker negativt om seg selv i forhold til utseende og væremåte. Det er så mange "feller" som man kan gå rett i, og da kanskje tilogmed med begge beina.

Et sunt og godt forhold til seg selv er viktig. Man skal ha tro på at man klarer det man har lyst til. Man må tenke positivt. Og ikke minst være takknemlig for alt det man har. Vi er tross alt ganske heldige vi som lever her! Jeg tror at man kommer mye lengre om man har et godt selvbilde, har god selvtillit og har troa på meg selv. Dette klarer jeg! Jeg er bra nok.

Det er nettopp dette man må tenke for å lykkes. En som tviler på seg selv og sine ferdigheter vil ikke komme like langt som en som virkelig har troa på seg selv. Jeg mener ikke at om man tror på seg selv og har god selvtillit så vil man klare alt uten å måtte gjøre en krevende jobb mot målet. For det må man. Og til tross for at man legger inn hardt arbeid i det man jobber mot, har troa på seg selv som trengs så er det ikke sikkert at man når helt frem. Men: Definitivt vil den komme så mye lengre enn en som tenker seg selv ned ved å tenke negativt om seg selv.

Vi må være realistiske, samtidig som vi jobber hardt og målrettet mot et mål. Men man må ha troa på at det målet vil nås. Og jeg tror at man må være motivert for å nå målet, men at om man ikke tror nok på seg selv så gir man fortere opp. Kanskje man ikke engang tørr prøve å nå målet, ta den reisen eller gjøre den en har lyst til fordi man snakker seg ned selv. Man har ikke troa på at jeg klarer dette eller at dette kommer jeg ikke til å klare å fullføre.

Vi må være mer takknemlig, se alt som er bra og positivt. Nettopp fordi at det som gies fokus, får fokus.

Jeg et ganske så sikker på at Marit Bjørgen ikke stiller til start hvor hun tenker: "Dette kommer jeg aldri til å klare, dette klarer jeg ikke å fullføre." Eller "Dette er for langt å gå på ski, jeg kommer til å bli sliten". Eller "Jeg er i for dårlig form"..

Ha troen på deg selv, for du er bra nok!

Postitgeriljaen setter for tiden fokus på selvbildet. Vi er bra nok som vi er! Jeg har bidratt med mitt i denne sammenhengen for en stund siden nå. Men da tiden ikke alltid strekker til skriver jeg om dette nå.

På klasserommet vårt henger det lapper på speilet og vinduene har blitt dekorert med viktig budskap!

#branok #duerbranok #postitgeriljaen #psykiskhelse #helse #selvtillit #selvbilde #Bra #vakker #nydelig #blogg #fokus #positivitet #mål #motivasjon #heldig #takknemlig #viktig #samfunn

#lærer #skole #utdanning #adjunkt #lærerlivet #heldig #jobb #undervisning

3 kommentarer

Ei_heks

18.06.2017 kl.23:53

Jeg har nettopp postet et innlegg om at man ikke bare er "bra nok", man er så uendelig mye mer enn det.

Derfor måtte jeg smile litt da jeg så den første linjen din, sånn med en protest i bakhodet. Men BUDSKAPET ditt ellers liker jeg. :)))

Ha en riktig god natt! :)

nicolinemaries

19.06.2017 kl.00:05

Ei_heks:
Det er jeg egentlig helt enig i.
Man er mer enn bra nok!
Men: det er bra nok som blir brukt i ulike sammenheng nå, så derfor valgte jeg dette.
Har valgt å tilføye et par setninger:)
Takk:)
God natt:)

Torunn

19.06.2017 kl.11:12

Veldig, VELDIG bra!

Skriv en ny kommentar

hits